DUNO 12-1 denderend de hoofdklasse in!!!

Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Eindelijk na een heerlijke maar ook lange zomervakantie mochten we vandaag weer aantreden voor "het echie", waarin we direct een echte burenruzie op het programma hebben staan tegen de leeftijdsgenoten van RAS. Tijdens de warming up zal de trouwe supporter enkele veranderingen zien. Zo staat Lieke dit seizoen op doel en is Bauke erbij gekomen vanuit de 10-1 van vorig jaar. Ook valt op dat Maik rustig aan doet, hij kan helaas niet spelen vanwege een blessure vandaag maar is in geval van nood beschikbaar om zijn teamgenoten te helpen. De grootste verandering zit echter in het niveau, vorig seizoen werd er in de 1e klasse een jaar lang bijna alles gewonnen en dus zullen we dit seizoen de weerstand in de hoofdklasse op gaan zoeken.

Vanaf de 1e minuut is al duidelijk dat DUNO de bovenliggende partij is vandaag. De tegenstander wordt goed onder druk gezet en het balbezit is grotendeels voor de thuisploeg. Toch gaan we slechts met 1-0 (schot Toby, doelman redt, Davey reageert alert en tikt binnen) de eerste rustpauze in. RAS weet 1 keer gevaarlijk te worden voor ons doel, maar Lieke weet met een prachtige redding haar doel schoon te houden. Verder speelt de wedstrijd zich af op de helft van de tegenpartij, DUNO vergeet helaas het veld groot te houden waardoor echte uitgespeelde kansen uitblijven. Gelukkig spelen we dit spelletje nu al een tijdje en is het in de 1e rustpauze met slecht enkele aanwijzingen recht te zetten. 2e kwart zien we dan ook terug wat we gewend zijn van dit team. Er wordt collectief druk gezet en na veroveren van de bal de combinatie gezocht en het veld wordt breed gemaakt. Langzaam zie je dat de tegenstander moeite krijgt dit te belopen wat aan het einde van de 1e helft resulteert in 3 doelpunten. Eerst is het Olti die de bal afpakt en geplaatst de kruising in schiet  2-0. Dan is het de beurt aan Toby die een assist van Davey vanaf rechts omtovert tot een 3-0 voorsprong. Het is nogmaals Davey die dit keer Noam weet te bereiken welke net als Olti de bal in de rechter bovenhoek schiet. 4-0 en rust.
De 2e helft een zelfde spelbeeld, DUNO komt nauwelijks in de problemen en we spelen op de helft van RAS. Het is Noam die de score uitbreidt naar 5-0 uit weer een assist vanaf de rechterkant. Hierna zijn de assist vanaf links aan de beurt. Daan breekt door en weet Toby te bereiken, 6-0. Gevolgd door het doelpunt van de wedstrijd, bauke veroverd de bal aan de rechterkant, hij haalt hem eruit op Gianni welke snel opent op Daan op links, Daan maakt een 1-2 met Siem en gaat diep. Een perfecte voorzet volgt welke met een mooie snoekduik (herinnert u zich van Persie nog!!!) binnen wordt gekopt door Davey. Een collectieve aanval zoals we hem trainen van de ene flank naar de andere. 7-0. De assist van nummer 8 komt weer vanaf rechts, Davey vindt Toby, hij passert zijn man en zet de keeper op het verkeerde been en scoort zijn 3e van de wedstrijd. 8-0.

De tandem op links is weer aan de beurt, Siem en Daan combineren erop los en de volgende loepzuivere voorzet komt. Ditmaal is het Toby die de bal bekeken over de doelman de verre hoek in komt, maar de paal staat in de weg. Davey reageert alert en tikt ook zijn 3e en de 9-0 erin. De spelers hebben inmiddels al de opdracht gekregen om de bal terug te leggen op de opkomende middenvelders i.p.v. zelf te schieten. Zelf schieten had misschien geleid tot 20 doelpunten, maar we spelen niet om te winnen, maar om te leren. Zowel de spitsen als de buitenspelers leggen de ballen terug op centrale middenvelder Olti welke schot na schot lost. En geloof me, Olti kan schieten! Echter staan doelman, verdediger, paal en lat telkens in de weg. 1 van die geblokte schoten valt voor de voeten van Toby en nummer 10 is een feit. Het slotakkoord is voor Siem welke na een 1-2 met Davey de bal hard in de hoek schiet en de eindstand op 11-0 zet.

Ik heb nog nooit zoveel over assist gelezen hoor ik mensen inmiddels al denken en dat klopt, maar dit is waar we op trainen, voetballen als team en vanaf de flanken de aanval zoeken en dan verdienen de spelers het om te horen hoe goed ze dat deze wedstrijd gedaan hebben. Een verslag waar tot dit moment de aanvallers centraal stonden en puur kijkend naar de statistieken is dat ook te begrijpen, maar vergeet onze achterhoede niet! Lieke is lastig te beoordelen op basis van deze wedstrijd, maar hoeveel doelverdedigers houden de 0 bij hun debuut?? Op de training toont ze echter al weken een versterking te zijn voor het team. De andere debutant vandaag was Bauke, een ware balveroveraar op het middenveld waarbij niet te zien was dat hij tegen spelers stond die stuk voor stuk een jaar ouder waren. Ook achterin was hij niet te passeren vandaag en bouwde goed op. De tandem op links Siem/Daan verdedigde, viel aan en was nu al een geoliede machine. Dan is er nog een naam die u niet gehoord heeft, de pitbull van de 12-1, het slot op de deur, de dynamiet op de haagsche dynamiek, Gianni. Aanvallers krijgen vaak de meeste lof en met 3 a4 doelpunten en evenveel assist is dat te begrijpen, maar niets valt lekkerder aan dan de wetenschap dat er iemand achter je staat die het wel oplost als je de bal verliest. Zodra de bal zich richting onze helft verplaatste was Gianni daar om hem af te pakken.  Samen met Siem en Bauke werd elke aanval onschadelijk gemaakt!

Velen zullen dus zeggen dat de tegenstander iets te hoog ingeschreven is  maar RAS knokte wel voor elke bal en leverde strijd tot de laatste minuut. Het goede veldspel (en dit ook een hele wedstrijd volhouden) is helemaal ons eigen verdienste! Als we dit vol weten te houden zullen we een zeer welkome aanvulling in de hoofdklasse zijn en staat ons als supporters nog veel moois te wachten!