Erasmusweg 1200
2542RV
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3213213

Met de 27 punten op zak en een zonnige trainingsreis naar Spanje voor de deur gaat DUNO 1 met een heerlijk gevoel overwinteren. Op de laatste speeldag voor de ruime maand voetbalpauze ging het opnieuw voor de wind met de ploeg van trainer Kenneth Lamens, die afgelopen week zijn contract verlengde. Bij SV Erasmus kwam DUNO geen enkel moment echt in gevaar, ook al overheerste de thuisploeg na de doelwisseling, en hielden we een vroege voorsprong vrij gemakkelijk overeind.

Er was een ogenblik waar DUNO met de schrik vrijkwam, dat was in de 79ste minuut. Erasmus zette aan, een aanvaller drong de 16-meter binnen en alles dat rood-zwart was appelleerde om een strafschop. Scheidsrechter Van der Wel wuifde dat weg en daarover mocht DUNO niet mopperen. Het was een van de weinige keren dat onze hoofdmacht echt in gevaar kwam, al vertel je dat dit seizoen ook vanuit de vaststelling dat er met Mark Jacobs een heel betrouwbare doelman staat - dan verleg je de grens-van-nerveus worden ook wat.

Met Mark, Kevin Jacobs en Bas Oomens stonden er vandaag drie ex-spelers van Erasmus namens DUNO in het veld, dat gaf dit duel een pikant tintje. Sowieso keken we ernaar uit, want Erasmus behoorde bij de beste ploegen en was slechts de laatste weken in mindere vorm. DUNO bracht het er ook tegen deze sterkere tegenstander goed van af.

Wat wel lekker was

Wat wel lekker was: we stonden al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Mo Simsek en Sander Janssen wisten elkaar te vinden en de voorzet die volgde was een gouden kans voor Joeri Haneveld die z'n lange lijf er achter zette en de bal feilloos in het doel kopte. Er werd nog wel gevlagd, maar scheidsrechter Van der Wel kende de goal toe.

Ook een minuut of tien later scoorde DUNO, maar ditmaal werd het beroep op buitenspel wel gehonoreerd en bleef het dus bij die 0-1. Waarmee ook wel veel over de eerste helft was gezegd. In een ijzige kou was het vooral blauwbekken en verschafte de kantine van Erasmus halverwege absoluut de meeste warmte.

Maar goed, met een 0-1 voorsprong was het lekker vertoeven en DUNO kwam na de doelwisseling geconcentreerd aan de aftrap. De beste kans was voor Bas Oomens, die kon aanzetten voor een schot - dat te zacht was om de Erasmus-goalie te verrassen. Aan de andere kant mocht DUNO niet mopperen dat een appel om een strafschop door de scheidsrechter werd weggewuifd.

Oranje-variant

Het gevaarlijkst werd Erasmus in de 65ste minuut toen een vrije trap net buiten de 16 als een Oranje-maakt-2-2 variant werd genomen. Mark Jacobs was attent en kon redding brengen. Gaandeweg kreeg je het idee: wat er ook gebeurt, dit gaat vanmiddag niet meer fout. En zulks gebeurde, zeker ook dankzij vers bloed want trainer Kenneth Lamens bracht Tim Zweden in en wat later ook Sven Brugman.

Die Sven bracht in de 85ste minuut Mo Simsek nog in kansrijke positie, hij kwam slechts een teenlengte te kort. Toen het al bijna donker was floot de arbiter af - het gejuich aan DUNO-zijde was luid en intens.

Heerlijk natuurlijk om zo de winterstop in te gaan. Een tweede plek is fraai en geeft uitzicht op meer. Bovenal het inzicht dat de onderste zes p/d en degradatieplekken verder weg zijn geraakt en dat is heel fijn. Nu lekker even uitrusten, op trainingskamp en dan toeleven naar de eerste wedstrijd in januari, thuis tegen lijstaanvoerder PGS/Vogel. Heerlijk potje om naar uit te kijken!

Opstelling DUNO: Mark Jacobs, Yilmaz Dogan , Joël van Oeveren, Sander Janssen, Olav Ruijl, Youssef Talhaoui, Jimmy Kip, Mo Simsek, Siwan Keles (Sven Brugman), Kevin Jacobs (Tim Zweden), Joeri Haneveld.