... (schot)

3e klasse 5

5 oktober 2019 15:00

Rudy v Loon

Na een nogal tumultueus gelijkspel tegen KMD en een flinke oorwassing tegen koploper DHL trof JO19-1 vandaag in eigen huis middenmoter Honselersdijk. De oranjehemden hadden net als wij uit de voorgaande wedstrijden een puntje verzameld en een gelijk opgaande strijd lag in de lijn der verwachtingen. Het zou echter iets anders lopen.

De voorgeschiedenis is genoegzaam bekend: JO19-1 moet deze competitie -na deze zomer grotendeels te zijn ontmanteld- met een vrijwel geheel gerenoveerd team letterlijk opnieuw beginnen. Een groot aantal nieuw ingestroomde jongens hebben nog nooit samen gespeeld en het is een schone taak voor trainers Bert en Ferry om uit het bonte gezelschap op korte termijn een eenheid te smeden. Daar mogen we vertrouwen in hebben, maar dit soort processen kosten nu eenmaal tijd.  En de competitie is inmiddels ruimschoots onderweg, met tegenstanders die vaak nou juist al langdurig in dezelfde samenstelling spelen.

En dat merkten we ook vanmiddag weer. Gelukkig hadden we genoeg spelers om uit eigen gelederen voldoende wissels op de bank te hebben en is Duncan op de weg terug van een hardnekkige blessure. Honselersdijk toonde en voetbalde zoals we van deze tegenstander verwachtten, leunend op vooral het surplus aan fysiek en lengte en beschikkend over een paar bepalende spelers, die in wedstrijden als deze het verschil kunnen maken.

DUNO kwam meteen vanaf de aftrap flink onder druk te staan. Maar gelukkig is nu juist de defensie met Jessy, David, Jimmy en Carlos op dit moment de meest ingespeelde en solide linie van het team. Met bovendien een flinke warming up in de benen, want verschillende jongens hadden als invaller al minuten gemaakt in de voorgaande wedstrijd van DUNO 6.

Met kunst- en vliegwerk soms, maar doelman Ramon kon zijn domein zonder schade door de prille beginfase loodsen. Het wedstrijdbeeld ging zelfs volledig op zijn kop, toen Remzi uit de eerste de beste counter Ramon’s collega aan de andere kant met een fraaie lob wist te verschalken. Lang mochten we niet van deze voorsprong genieten, want Honselersdijk kwam niet al te lang erna alweer langszij.

Toen DUNO kort voor rust onverwacht nog twee tegentreffers moest incasseren dreigde er zelfs nog even een nieuw debacle.  De pauze kwam dus als geroepen om even op adem te komen en hier en daar wat omzettingen te doen. Met een 1-3 achterstand begonnen we dus aan de tweede helft en het zou al mooi zijn als we konden voorkomen dat we opnieuw tegen een flinke nederlaag zouden gaan aanlopen.

Aan de inzet lag het in ieder geval niet en er ontstond een duel op het scherp van de snede. Vechtvoetbal, waarbij soms het randje werd opgezocht. DUNO was duidelijk niet van plan zich weg te laten zetten en als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. De scheids moest regelmatig voor overtredingen fluiten en had het vooral druk met het op de juiste afstand zetten van groenzwarte muurtjes in diverse uitvoeringen. Niet iedere Honselersdijker haalde hierbij ongeschonden het einde en langzaam maar zeker knokte DUNO zich min of meer terug in de wedstrijd. Het middenveld werd in de duels een stuk minder overlopen en voorin waren we in fasen veel dreigender dan voor rust.

Honselersdijk kwam in deze tweede helft niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurde treffer en de eindstand was daarmee dezelfde als de ruststand. De nederlaag tegen een niet heel geweldige, maar vanmiddag absoluut wel sterkere, tegenstander bleef daarmee binnen aanvaardbare proporties. Qua inzet en vechtlust mankeert er weinig aan, integendeel, maar voetballend en positioneel valt er nog een wereld te winnen. Werk aan de winkel dus, meer dan we eigenlijk in ons oudste jeugdteam zouden moeten willen, maar het is zoals het is. Dat we daar nog wat tijd voor nodig hebben heeft de tegenstander van volgende week, Concordia uit Delft, kennelijk ook begrepen. Op het vrij absurde tijdstip van 17.30 uur mogen we daar komende zaterdag laten zien hoever we inmiddels zijn.