... (schot)
82'

3e klasse 5

2 november 2019 10:30

Het weer liet zaterdagochtend echt te wensen over toen DUNO JO19-1, op een voor hen ongebruikelijk tijdstip, namelijk half tien, moest verzamelen bij VELO. Hier kon ik niet bij zijn omdat ik met onze andere zoon een kort bezoek bracht aan de open dag van de HALO. We hadden net zo goed niet kunnen gaan, want meneer had alle informatie al van zijn SLB’er op ROC Mondriaan Sport en Bewegen al gehoord. Maar goed dat terzijde. Door het korte bezoek en het feit dat de wedstrijd iets later begon, waren wij vanaf het allereerste begin van de wedstrijd bij VELO aanwezig al hadden wij dat niet direct door.

Toen wij aankwamen, zagen wij dat VELO op de middenstip het spel begon en zoonlief concludeerde dat DUNO voorstond. Ja dat had gekund, maar wij waren echt getuige van de aftrap, want op onze vraag wat is de stand… hoorden we dat ze net waren begonnen. Vijftien minuten te laat, maar des te beter voor ons. Om een volledig team op de been te krijgen, een aantal jongens kwam opnieuw niet trainen en speelde dus ook niet en met een paar blessures in het team, kregen wij aanvulling van een aantal jongens uit DUNO 6. Eerstejaars senioren maar altijd behulpzaam. Omgekeerd leverden wij weer drie jongens aan het zesde. Daarover later meer.

Nog geen twee minuten na de aftrap van VELO was het DUNO dat de 0-1 op het scorebord bracht. Remzi ging goed door en knalde de bal achter de niet erg overtuigende keeper van VELO. Maar VELO liet zich niet uit het veld slaan en maakte drie minuten later met een snoeihard schot gelijk. De wedstrijd ging gelijk op en VELO had waarschijnlijk niet op deze tegenstand gerekend. Na twintig minuten kreeg DUNO een vrije trap en Dwight legde de bal mooi in het netje. Het stond 1-2 en met deze stand gingen we uiteindelijk ook rusten.

Omdat ik nog geen koffie had gehad, zochten we de kantine op en met een lekker bakkie in onze handen liepen we weer terug naar het ‘echte gras’ van VELO. Terwijl wij onderweg waren, werden wij ingehaald door het team van VELO dat allerlei instructies kreeg van de met hen meelopende scheidsrechter. Ja jammer dat wij dat hoorden en die beste man aanspraken op zijn onpartijdigheid. Hij had nog een weerwoord maar hij wist dat wij hem in het snotje hadden. Op de bank van VELO zagen we dat ze ook aardig wat versterking hadden gekregen. Dat vertelde ons genoeg. Ze hadden deze tegenstand blijkbaar niet verwacht.

De tweede helft kende daarmee een heel ander verloop. Na een minuut of zeven in de tweede helft maakte VELO gelijk en nog geen vijf minuten later kregen ze een strafschop. Ja Carlos raakte de VELO speler even aan, en ja die speler liet zich heel makkelijk vallen binnen de 16. Er was contact dus de penalty was, alhoewel goed versierd, begrijpelijk. De penalty werd goed binnengeschoten en opeens keken we tegen een achterstand aan.  De speler die zo mooi de penalty versierde werd een paar minuten later met geel naar de kant gestuurd. Maar DUNO kon dit voordeel niet uitnutten, het leek wel of VELO met tien man beter ging spelen. Met tien man bouwden ze hun voorsprong uit naar 4-2 en in de 82e minuut maakte VELO de 5-2.

Een beetje afgetekend dat wel, maar DUNO vergat in de tweede helft te voetballen en liet VELO het spel maken. Met deze winst heeft VELO zich aan kop van de competitie genesteld. Volgende week mogen we op de Haagse Dynamiek aantreden tegen FC ’s Gravenzande JO19-3 dat in de middenmoot staat. Nieuwe ronde, nieuwe kansen moeten we maar denken.