Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO blameert zich tegen Loosduinen: Het lijkt nergens op

DUNO blameert zich tegen Loosduinen: Het lijkt nergens op

HSV DUNO 1

1 - 3

Loosduinen

11'
J. van der Linden (schot)
45'
Beau v/d Toorn (afstandschot)
45'
Tico Eckhardt
Kevin Baptiste
46'
Jesus Penate (intikker)
58'
Jesus Penate
64'
Nicky Voorham
Ricardo Steinhauer
73'
Beau v/d Toorn
90'
Jimmy Kipp

Competitie

3e klasse B

Datum

26 september 2020 14:00

Scheidsrechter

R. (Ricardo) Ditz

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555 XX
'S-Gravenhage
tel. 070-3685363

Ook de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen heeft DUNO kansloos verloren. Ditmaal was Loosduinen in alle opzichten DUNO de baas. Op de laatste vijf minuten na, DUNO kreeg toen drie riante doelkansen waar alleen de hard werkende maar zeer ongelukkig spelende Elyseo van de Graaf wist te scoren, had DUNO niets in te brengen tegen een hard werkend Loosduins collectief.

De zege van Loosduinen was dus volkomen verdiend. Loosduinen is zeker niet de sterkste ploeg van deze 3e klasse maar wél een ploeg waar iedereen voor elkaar werkt, waar men fel op de 2e bal jaagt en waar de linies tijdig en goed aansluiten. Goed genoeg voor een klinkend resultaat dus.

Leren

Allemaal voetbalzekerheden waar het DUNO van afgelopen zaterdag veel van kan leren, want het leek vandaag nergens op. Laten we maar klare wijn schenken en er niet omheen draaien; het was bar slecht, de wijze waarop DUNO zich presenteerde was eigenlijk schaamteloos te noemen. Waar vorige week nog sprake was van een geflatteerde nederlaag kon vandaag worden geconcludeerd dat er sprake was van een collectief falen.

Natuurlijk speelden de spelers vooraf met andere gedachten. Natuurlijk was er vooraf sprake van goede wil en goede intenties. Natuurlijk spelen de spelers niet bewust met de rem er op, natuurlijk willen deze spelers winnen en een goed resultaat neerzetten. Toch was al vanaf het eerste wedstrijdmoment zichtbaar dat Loosduinen feller was, harder de duels inging en dat DUNO hierdoor al snel achter de feiten aan zou lopen.

De befaamde 2e bal

We noemden het al; die befaamde 2e bal. Juist als een ploeg fel is op het veroveren van die ‘2e bal’ dan krijgt een ploeg eerst balbezit en krijgt het als bonus automatisch meer zelfvertrouwen. Loosduinen liet in de 10e minuut zien hoe zo’n instelling tot de openingsgoal leidde. Een dom en onnodig veroorzaakte vrije trap werd vanaf 18 meter door Loosduinen slecht ingeschoten waardoor de bal via de muur terug ketste maar alsnog fraai werd ingeschoten door Jeanpierre van der Linden waarbij zowel de DUNO muur als doelman Bas Swillens stonden te kijken; 0-1.

DUNO bleek niet in staat om meer grip te krijgen op de wedstrijd. Als er in aanvallend opzicht enigszins dreiging leek dan corrigeerde de Loosduinse verdedigers dit uitstekend. DUNO speelde te traag, op onderdelen weinig geconcentreerd en in één vlak tempo.

Loosduinen speelde slim op de counter en hanteerde met succes de lange bal. Weer Jeanpierre van der Linden was dichtbij een doelpunt maar wist bas Swillens te redden. DUNO kon hier weinig kansen tegenover stellen op het ene, veel te gehaaste schot van Elyseo van de Graaf na. Vrij voor het doel van Dylan Voeten schoot hij ruim naast.

Gevaarlijk

Vlak voor rust drong Loosduinen nog gevaarlijk aan. Eerst lobde de fysiek sterke en beweeglijke spits Beau van der Toorn de bal op de lat waarna hij een minuut later volkomen ongehinderd vanaf 20 meter (!!) hard op het doel mocht schieten. Werkelijk niemand legde hem hierbij een strobreed in de weg waardoor de 0-2 op het scorebord stond.

In de rust zullen de nodige woorden gevallen zijn en omzettingen door trainer Patrick Demmers zijn aangebracht. Met Evert Steinvoort voor de eveneens ongelukkig spelende Timo Tuin probeerde DUNO direct druk te zetten op het doel van Loosduinen. Deze andere instelling leek succes te hebben toen Elyseo doorbrak en Tico Eckhart en Nicky Voorham vlak voor de lijn redding wisten te brengen.

In de 47ste minuut ging het echter weer op een dramatische en kinderlijk eenvoudige wijze mis bij DUNO. Doelman Swillens verwachtte ingrijpen van zijn verdediging en omgekeerd keken de verdedigers naar hun doelman. Hierbij was de razendsnelle Jesus Penate over het hoofd gezien. De kleine maar rappe speler was er als de kippen bij om eenvoudig en ongehinderd de 0-3 binnen te lopen.

Tik

Met een 0-3 achterstand kreeg het nog aanwezige zelfvertrouwen zichtbaar een tik. Bennie Bor was als enige in staat om de bal bij de aanvallers te bezorgen of om zelf, van afstand, het doel onder vuur te nemen. Maar ook de anders zo balvaste en zeker spelende Bennie Bor had zijn dag niet en leed teveel onnodig balverlies.

Theophilus Ackon werkte hard, meer dan hard zelfs maar kon met zijn acties geen enkel gevaar stichten. Met Lars Veerman voor Jaouad Bouyaouzan probeerde trainer Patrick Demmers nog iets te forceren maar het collectieve falen was vandaag binnen 90 minuten helaas niet om te zetten.

In blessuretijd kreeg DUNO nog enkele grote kansen maar meer dan de aansluitende treffer van Elyseo (overigens fraai door hem afgewerkt) zat er niet in. Dat zou ook niet verdiend zijn geweest. Vervelend was dat DUNO ook nog eens met tien man de wedstrijd moest beëindigen omdat Nick Heikoop wegens hands zijn 2e gele kaart kreeg en in de 92e minuut vroegtijdig kon gaan douchen. Die handsbal betekent dus een schorsing voor volgende week.

Goed en duidelijk

Na 93 minuten maakte de goed en duidelijk leidende scheidsrechter Ricardo Ditz een einde aan de voor DUNO zeer vervelende en frustrerende wedstrijd. Het vele onnodige commentaar aan het adres van de leidsman vanaf de Loosduinen bank was volkomen onterecht.

Een harde les voor DUNO dus. Waar vorige week nog enkele verzachtende omstandigheden golden waren deze vandaag afwezig. Werk aan de winkel voor het gehele team, niemand uitgezonderd.

Opstelling: Bas Swillens, Tobias Wijling, Maikel van Wijngaarden, Nick Heikoop , Bilal Dari, Jerry Hogeboom, Jaouad Bouyaouzan (Lars Veerman),  Bennie Bor, Timo Tuin (Evert Steinvoort), Theophilus Ackon, Elyseo van de Graaf.

Rob Leenheer

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!