Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

INTERVIEW: 12 VRAGEN AAN John Kind: Heerlijke voetballers

INTERVIEW: 12 VRAGEN AAN John Kind: Heerlijke voetballers

19 maart 2020 12:00

GZ

Een nieuwe aflevering van onze interviewreeks 12 vragen aan... Ditmaal de beurt aan... John Kind. Van oudsher bevlogen voetballer van DUNO, inmiddels lid van de sponsorcommissie en jeugdtrainer. "Ik realiseer me nu ineens dat ik al aardig tijdje voetbal haha, maar stuk voor stuk heerlijke voetballers."

1. Naam:
John Kind.

2. Bij welke club(s) gevoetbald?
BMT (jeugd tot 12 jaar), DUNO(jeugd, Zondag 1 en Zaterdag 1, Kranenburg (1 seizoen), VIOS ( 2 seizoenen), HPSV (8 seizoenen).

3. Favoriete positie in het veld?
Linksback/ Laatste man.

4. Wat voor een voetballer was je?
Een vrij harde verdediger, maar nooit “vies”, met een goeie (inspeel)pass, die soms wat flegmatiek kon ( kan) zijn.

5. Deed je naast je voetballen nog andere dingen voor de club, zo ja: wat?
Voordat ik weer terug kwam bij DUNO, heb ik bij HPSV gevoetbald en daar heb ik ook een jaar of vier in het bestuur gezeten als wedstrijdsecretaris. Ook zat ik toen in de sponsorcommissie.

6. Wat is jouw favoriete elftal van spelers die je kent uit het amateurvoetbal en/of met wie je speelde?
In mijn jeugdjaren zijn spelers als Raymond Buis, René Beuker en Rob Schilte mij altijd bijgebleven. Met René heb ik later ook in Zondag en Zami 1 gespeeld en met Rob ook in de Zondag 1. Later bij VIOS speelde ik onder anderen met Raymond van Dullemen, Eki Korte, Paul Droppert (maar daar heb ik het liever niet over... haha), Jack van Brummelen, Sander van Aalst, Remco Lochtenberg, John Baven en Raymond Bevelander. Daarna ging ik terug naar DUNO speelde in de Zami 1, waar Pierre Schultz trainer was, met (weer) René Beuker, Stephan Mulder, de Eversdijkjes en Mathijs vd Bosch....  Dit seizoen speel ik Don Snellenberg (als hij fit is ), Wishaal Pershad, Jubert van Ham en was vorig seizoen Rodi Putters nog van de partij. Ik realiseer me nu ineens dat ik al aardig tijdje voetbal haha, maar stuk voor stuk heerlijke voetballers.

7. Wat is je hoogtepunt in je voetballeven?
Hoogtepunt was toch wel in de jaren 90. Arie van der Harst was trainer en zorgde ervoor dat de Zondag 1 weer op de kaart kwam te staan.
Hij haalde spelers als Ron van Aalst, Ronald Hoogenraat, Hans Jerphanion naar DUNO en hij had ook mij overgehaald weer terug te komen naar het oude honk om in dat zelfde seizoen ongeslagen kampioen te worden !! We promoveerden destijds naar de 4e klasse.

8. Wat je dieptepunt?

Dieptepunt was eigenlijk dat jaar na promotie naar de 4e klasse, we degradeerden naar de 5e klasse.

9. Wat vind je het mooist aan DUNO?

Het mooiste aan DUNO is het Familiegevoel. Hele generaties voetballen op ons mooie cluppie... Een tweede thuis zal ik maar zeggen.

10. Wat deed je/doe je naast voetballen aan werk of activiteiten?
Ik werk bij de politie en buiten het zelf nog steeds voetballen, ben ik trainer van mijn jongste telg (Jan), JO9-2.  Ook zit ik in de Sponsorcommissie, samen met Rob Schilte (die dus als een rode draad door mijn leven loopt), Raymond Trouwborst en Koos Baptiste. Leuke hiervan is dat Rob, Raymond en ik elkaar al vanuit de jeugd kennen... Wat denk ik ook de kracht is van DUNO!

11. Groen zwart of...?

Sowieso Groen/ Zwart!!

12. Wat vergeten we je te vragen en wil je kwijt?
Dat ik blij en trots ben dat ik nog steeds lekker een balletje kan trappen. We hebben vorig seizoen met een aantal vrienden DUNO 4 opgezet, en dat is iedere week weer een genot, alhoewel het dit seizoen ietwat meer tegen zit dan vorig seizoen, waar we lang meededen om het kampioenschap. En dat ik ook echt geweldige trainers heb gehad, waar ik hele mooie en gezellige tijden mee heb mogen beleven (vier kampioenschappen, 2 met Zondag 1 en 2 met Zami 1). Hans Lamens, Arie van der Harst, Pierre Schultz en Frank Kuyl om er maar een paar te noemen.
En dan... Henk Ruijl wij hebben ook aardig wat jaartjes samen gevoetbald op DUNO en hij was toch de meest meedogenloze voorstopper uit mijn “carrière”.....

John
John Kind, tweede van links op de foto.

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
12 vragen aan John Kind

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!