Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Hakjes, trucs en meeslepende acties: Vaarwel Erwin bij 4-3 bekerwinst

Hakjes, trucs en meeslepende acties: Vaarwel Erwin bij 4-3 bekerwinst

HSV DUNO 1

4 - 3

Bergambacht

Timo Tuin (schot)
11'
Jerry Hogeboom (penalty)
13'
Timo Tuin (kopbal)
18'
20'
... (schot)
31'
... (schot)
38'
Max Bakker
38'
...
47'
... (intikker)
78'
...

Competitie

Groep 2 01

Datum

5 september 2020 13:30

Scheidsrechter

F. (Ferdinand) Nabi

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555 XX
'S-Gravenhage
tel. 070-3685363

Hakjes, trucs en meeslepende acties: ze waren allemaal te zien op zaterdag 5 september. In het bekerduel tegen Bergambacht (4-3 winst) zwaaide DUNO sterkhouder Erwin van der Harst uit. Dat verliep geheel op z'n Erwins: dus met momenten die je niet snel gaat vergeten.

De middenvelder, die ook in de aanval kan spelen, had er zichtbaar zin in. Erwin viel na de doelwisseling in, zag DUNO vervolgens van 3-2 voor op 3-3 komen en mocht toch het genoegen smaken dat zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht in winst eindigde. Een mooi vaarwel, waar hij eerder deze week echt naar uitkeek. 

Slotapplaus

Erwin kreeg zijn slotapplaus in de negentigste minuut. Hij zou toen gewisseld worden, maar bij de 4-3 stand had trainer Patrick Demmers al z'n beschikbare wisselspelers al gebruikt. Dus zette voorzitter Jeroen van der Zwan op dat moment Erwin in het zonnetje - hij kreeg bloemen en een fraai aandenken - maar moest de aanvoerder nog wel even door.

Dat het toen nog zo spannend was had DUNO zichzelf wel aangedaan. Van 3-0 voor werd het 3-3 en in die fase leek het erop dat vierdeklasser Bergambacht zou gaan winnen. Zover kwam het niet, waardoor DUNO na twee bekerzeges op rij uitzicht houdt op de tweede ronde. Komende week valt de beslissing, in de uitbeurt bij CVC Reeuwijk. De Reeuwijkse ploeg heeft dan, na 3-1 en 3-0 zeges, aan een gelijkspel genoeg. DUNO moet winnen.

Vrolijk

Terug naar de tweede bekerwedstrijd die nogal vrolijk begon. Eerst was het Timo Tuin die na tien minuten snoeihard, en van 40 meter afstand, in de verre kruising uithaalde en twee minuten later stond het al 2-0. Elyseo van de Graaf werd gevloerd en Jerry Hogeboom benutte de strafschop onberispelijk. Toen Timo er in de 17de minuut 3-0 van maakte (opnieuw een knappe goal van de spits, ditmaal met z'n hoofd) gingen we er goed voor zitten: er dreigde een recordscore tot stand te komen.

Maar niets was minder waar. Na een vrije trap en na een situatie op (of over) randje buitenspel stond het pardoes 3-2. DUNO rommelde maar wat aan en verlengde dat moeiteloos in het begin van de tweede helft. Zo was het in de 47ste minuut ineens 3-3 en stonden beide ploegen geheel onverwacht op gelijke hoogte.

Draad

Gelukkig pakte DUNO toen de draad wel weer op. Onder leiding van aanvoerder Erwin herpakten de groen-zwarten zich en was het nieuweling Jaouad Bouyaouzan die de 4-3 maakte, na prachtig voorbereidend werk van Tobias Wijling. Alhoewel Erwin tot in de slotfase dus nodig was, en doelman Bas Swillens nog een paar maal sterk in actie moest komen om de 4-4 te voorkomen, eindigde het dus allemaal nog goed.

Trainer Patrick Demmers kreeg bovendien voldoende stof om verder op te bouwen, dus da's mooi meegenomen -).

Komende week is winst bij het sterke (derdeklasser) Reeuwijk vereist om in de tweede bekerronde te geraken. Dan zal DUNO het beter moeten doen dan vandaag - en gelukkig hebben we nog een week ons daarop voor te bereiden.

Voor nu: Erwin, dankjewel - het ga je goed op een lager niveau.

Opstelling DUNO: Bas Swillens, Evert Steinvoort, Bilal Dari, Orpheo Karta (Jaouad Bouyaouzan), Nick Heikoop, Tobias Wijling, Jerry Hogeboom, Elyseo van de Graaf (Brian Veldboom) Timo Tuin (Erwin van der Harst), Ben Bor (Lars Veerman), Theophilus Ackon.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!